Principală » 2013 » Iunie » 29 » Societatea factor esenţial în evitarea complexelor psihologice
9:20 AM
Societatea factor esenţial în evitarea complexelor psihologice
superioritate si inferioritate

     Societatea modernă, cu precădere bazată pe consum creează o ambiguitate continuă în delimitarea claselor sociale şi a factorilor după care se face aceasta. Predominantă factorului avere, avut,  bogăţie, ca sablon pentru stabilirea unei ierarhii sociale este total greşită, din punctul meu de vedere. Desigur sunt  ierahizări în toate domeniile, dar în final toate sunt stabilizate tot de elementul financiar. În această lume, mai ales în societatea românească este un teren propice acestor complexe psihologice. Auzim tineri aflaţi încă pe băncile şcolii făcând afirmaţii de genul "de ce trebuie să învăţ căci şcoala nu-mi ajută la nimic",afirmaţiile continua dând exemple din lumea politică şi sociala din Romania, Becali, Columbeanca, Prigoana, Vanghelie şi lista poate continua. Îngrijorător este faptul că,  copiii copiază, mimează gesturile acestora. 

       Dacă ne referim la tinere efectul modelelor prezentate este mult mai elocvent, prin etalarea de ţinute care să pună cât mai mult aspectul fizic în evidenţă, frecventarea de locuri şi medii "pestriţe" ale oamenilor cu bani. Articolul http://thehunger.ro/complexele-de-inferioritate-si-superioritate-adler, face o analiză ştiinţifică  şi o prezentare generală a acestui fenomen, precum şi modalităţi practice de ieşire şi combatere a complexelor psihologice. Cred că în societatea românească cel mai importante metode de evitare şi stagnare într-unul dintre complexele psihogice enunţate este educaţia, cultura. 

     Împreună cu linkul http://thehunger.ro/ printr-un studiu aprofundat şi punerea în practică a ideilor şi sfaturilor desprinse de aici, putem trece mai uşor peste "încrustarea în sine, degringolada gândurilor nepotrivite, comportament nefiresc"şi ajungem la un comportament normal în locurile şi mediile în care trăim.. 

     ”Daca vrei și tu să primești acces la articole și resurse de genul celui despre care am scris eu astăzi, încă te mai poți abona gratuit la TheHunger.ro aici http://thehunger.ro/ .

Vizualizări: 639 | Adăugat de: ioan25 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: