Principală » 2013 » Septembrie » 27 » Septembrie Luna Sanatatii Inimii
10:14 AM
Septembrie Luna Sanatatii Inimii

'
"Tata mi-a dat o inima, dar dumneata esti cel care a facut-o sa bata!"
  Sistemul sanitar romanesc se confrunta cu grave probleme de ordin financiar,numai probitatea profesionala si morala mediciilor face ca supravetiurea lui sa fie de cele mai multe ori la nivel de "avarie ",factori ce ne claseaza intre primele locuri la decese.
     România este pe locul 3 la nivel european în privința deceselor cauzate de boli cardiovasculare, acestea reprezentând 60% dintre decesele înregistrate anual.Bolilile de inima sunt cauzate in marea lor majoritatea pe fondul unor excese alimentare,sau consum alimentar de produse cu continut mare de grasimi,alcool,tutun etc.De aceea un stil de viata sanatos,efectuarea de controale periodice medicale ,poate preveni sau stopa cresterea colesterolului ,din sange.Suplinirea acestor deficiente se face de oameni de  mare valoare morala din clinici particulare.
      Centrele Medsana si clinicile partenere efectuaza in perioda 1-30 Septembrie 15.000 teste de colesterol total,gratuit.http://www.lunainimii.ro/luna-inimii/centrele-medsana-si-locatiile-partenere.
    Campania „Septembrie este luna inimii” se desfăşoară în București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Sibiu, Suceava și Timișoara. Pentru lista completă a locațiilor participante la campanie, puteţi accesa site-ul http://www.lunainimii.ro/,verificarea nivelului de colesterol este foarte importanta pentru sanatatea noastra..
    Cauzele aparitiei colesterolului ar fi mostenirea genetica si alimentatia nesanatoasa sunt cele doua cauze importante care duc la colesterol marit. De foarte multe ori exista atat predispozitia, cat si proastele obiceiuri alimentare, fapt agravat si de sedentarism. Tocmai de aceea este indicat sa adopti un stil de viata echilibrat, cu mancare saraca in colesterol si cu multa miscare.
     Colesterolul marit este una dintre cele mai periculoase afectiuni. In cazul in care nu mergi la doctor sa-ti faci o analiza a sangelui, descoperi mult prea tarziu ca ai colesterolul marit. In cazul in care nu iei nici o masura, colesterolul incepe sa se depuna pe vasele de sange, ceea ce duce la ingustarea arterelor. Si de aici nu mai este decat un pas pana la infarct miocardic.
   Este esential sa ne facem analizele regulat pentru a fi siguri de sanatatea noastra.


Vizualizări: 854 | Adăugat de: ioan25 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: