Principală » 2013 » Octombrie » 15 » Oamenii de langa noi
8:19 PM
Oamenii de langa noi

     Perioada de dupa anul 1989 era foarte tulbure in toate planurile vietii social -economice al Romaniei.In  acele  vremuri lucram  intr-o zona rurala din centru Transilvaniei,undeva pe langa Sighisoara. 

    Intr-o iarna viscolita pe un drum national dintr-un sat se produce un grav accident de circulatie.Un autoturism cu numere straine s-a lovit frontal de un TIR.Dar ce este oarecum neobisnuit in cazul unor accidente de acest fel,tanara de la volan a ramas cu piciorele sub bordul autoturimului ce l-a condus ,iar camionul suspendat pe capota autoturismului.

     Impactul creat de tamponare a blocat camionul pe capota autoturismului,practic neputand sa faca nici o manevra.In aceste conditii eu si mai multe persoane incercam tot felul de metode  sa urnim camionul de pe capota si sa scoatem persoana grav ranita din autorism.Gravitatea situatiei respective este greu de descris in cuvinte ,se vedea cum camionul preseaza incet persoana din autoturism,vaite de durere si zgomot de de fiare torsonate.S-a dat telefon la Sighisoara,(nu erau telefoane mobile )sa se caute o macara in Sighisoara,,au primit numai promisiuni.A trecut mai bine de 30 de minute de la inceputul calvarului, si toate incercarile noastre de-a scoate victima din autorturism,care isi pierduse cunostinta,erau aproape sortite esecului.Pana cand o persoana pe care o sa o numesc aici Nicu,isi aminteste ca intr-o magazie CFR din gara se afla un "finci" un obiect rudimentar  cu,care se ridica greutati mari.

    Nicu desi nu a avut dreptul sa intre in magazie a intat in magazie a scos vinciul si am ridicat camionul,intre timp a aparut si salvarea,dar macaraua a venit dupa cinci ore.Numai prezenta de spirit a lui Nicu, salvat o viata. Din pacate soferita a ramas fara membrele inferioare,dar se bucura inca de viata.Concluzia este ca putem sa facem bine in fiecare clipa si-n in orice loc ne-am afla la un moment dat.Povestea este reala.,si inca vie in amintirea cetatenilor dintr-o localitate aflata langa Sighisoara.

COSMOTE Romania revoluționează telefonia mobilă prin introducerea unui nou portofoliu de abonamente, mai simplu, al cărui fundament este inovația prin simplitate și comunicare nelimitată. Mai multe detalii despre oferta găsești pe http://free.cosmote.ro/, iar despre concurs accesând http://free.cosmote.ro/bursa/.

Vizualizări: 888 | Adăugat de: ioan25 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1  
Buna,
te invit la un concurs simplu pe blogul meu. Cu 2 distriburi poti castiga unul din cele doua pandantive gravate dupa placul inimii tale, in valoare de 187 de lei.
Concursul se afla pe prima pagina a blogului meu, sper ca vei participa.
http://literestacojii.wordpress.com
Te pup si multumesc!

Prenume *:
Email *:
Cod *: