Principală » 2013 » Mai » 29 » Lectia Verde sau Interactiunea cu Natura
8:35 PM
Lectia Verde sau Interactiunea cu Natura


  

         Educaţia nu este pregătirea pentru viaţă, educaţia este viaţa însăşi.

 Educaţia este cea care ar trebui să-i ofere tânărului capacitatea de a percepe esenţialul ("ceea ce este"), ar trebui să-i confere libertatea de a trăi într-o lume pe care s-o creeze el însuşi.  Însă, în măsura în care creşterea sărăciei, criza ecologică, izbucnirea a din ce în ce mai multe războaie sunt realităţi ale societăţii contemporane, înseamnă că educaţia, aşa cum este ea percepută astăzi, a dat greş. In sprijinul şi încercarea de schimbare a mentalităţii scopului şi rolului învăţământului într-o societate modernă,vine  proiectul "Lecţia Verde-Creează-ţi mediul" iniţiat de Holcim România, dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care lansează primul manual digital din 2013 în România.
Manualul propune un curs ecologic interactiv pentru elevii claselor III-VII(vârsta între 8 si 13 ani).


      Prin acest manual, Holcim România, alături de Ministerul Educației Naționale, dorește să responsabilizeze elevii, părinții și întreaga comunitate  locală, în vederea protejării mediului înconjurător ,naturiiprotejare a ecosistemelor şi rezervaţiilor naturale. Manualul Digital iniţiat şi elaborat  de Holcim România în parteneriat cu Ministerul Cercetării se constituie într-o adevarată lecţie, adaptată şi-n pas cu societatea modernă. Dar şi un mijloc plăcut, modern de creere a unei interacţiuni a copilului cu mediul în care trăieşte.

     

Vizualizări: 838 | Adăugat de: ioan25 | Tag-uri: Natura, Copil, mediudigital, lectie | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 4
2  
Felicitari ca te-ai implicat in campanie, Ioan! Mult succes!
Stefan Alexandrescu

3  
Implicarea in educatie este o "datorie"fata de societate,dar si un mod de a ne face viata mai frumoasa. smile

1  
Foarte corectă afirmaţia lui John Dewey cu care ai început articolul. Viaţa te educă şi de aceea este imperios necesar să le oferim copiilor încă de la cea mai fragedă vârstă un mediu cât mai adecvat "educării" acestora.

4  
Din pacate in Romania, nu datorita noua ,ci clasei politice ce s-a perpetuat la fraiele puterii s-a distrus forma de organizare si functionare a invatamantului romanesc,care a scos un "singur prost" acesta este Basescu.. cool

Prenume *:
Email *:
Cod *: