Principală » 2013 » Septembrie » 11 » Conferinta pentru Fericire
5:07 PM
Conferinta pentru Fericire
banner-campanie-conferintadesprefericire
        "Fericirea nu o atingi niciodata ,dar merita sa alergi dupa ea toata viata''
           Definirea conceptului de "fericire" desi pare simpla la prima vedere,este o stare sufleteasca greu de definit si analizat la nivel de individ sau comunitate.Personal ,fericirea mea este o stare de bine de automultumire cu infatisarea fizica si psihica complectata de resursele material -financiare necesare  unei vieti normale pentru mine si ce-i din jurul meu.Altruismul ma face sa cred ca nu poti fi fericit intr-o societate plina de "tristete" cauzata de saracie,lipsa de perspectiva,chiar daca Romania are "fericitii" ei.Cred ca nu putem sa ne rupem de mediul si locul in care traim,sa spunem ca suntem fericiti,cand de fapt aceste lucruri se bazeaza pe neajunsurile celorlanti.
    Asociatia Initiativa pentru fericire prin intermediul Conferintei pentru Fericire, http://conferinta.ipf.ro/,isi propune o  dezbatere sau deslusire a acestui factor sau stari de spirit'FERICIREA" in societatea actuala,modul de gestionare a sentimentelor si trairilor sufletesti in societatea moderne si folosirea acestora pentru fericirea noastra si-a celor din jur.
  Va invit sa participati la "CONFERINTA DESPRE FERICIRE "locul de unde toti pleaca fericiti !

Vizualizări: 655 | Adăugat de: ioan25 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 2
2  
1. Fericirea nu e incompatibilă cu miicunna: ea poate fi complementară. O minciună bună te poate face fericit! Fiecare ştie că există plăceri nefaste şi suferinţe utile. Adevărul de multe ori poate fi crud! Asta nu eenseamnă că mă poate face fericit! Şi cum adevărul de cele mai multe ori produce durere.....!2. ate2ta timp ce2t obiectul dorinţelor noastre răme2ne eendepărtat, el ni se pare superior tutor celorlalte lucruri - eendată ce eel obţinem, dorim altceva şi aceeaşi sete de viaţă ne ţine treji mereu! eentotdeauna ne lipseşte ceva...prin urmare vor fi multe momente een care sperăm că o să ne bucurăm...!3. nimic nu depinde noi een afară de voinţă! dacă eenţeleptul e liber, nu este pentru că ar fi renunţat să dorească, een sensul obişnuit al cuve2ntului; este pentru că nu are alte dorinţe dece2t cele a căror satisfacere depinde de el: el nu doreşte dece2t ceea ce este capabil să vrea. Pe de altă parte, fericirea constă een satisfacerea eenclinaţiilor noastre, a tuturor dorinţelor. Tocmai de aceea conceptul este nedeterminat: toată lumea vrea să fie fericită, dar nimeni nu ştie exact cum! Vom avea eentotdeauna dorinţe nesatisfăcute, prin urmare, nu vom fi niciodată pe deplin fericiţi. Putem visa la fericire, nu reuşim eensă niciodată să o ge2ndim, cu ate2t mai puţin să o trăim!

1  
Asa ceva e doar un ideal ori poate o iluzie, nu stiu daca exista fericire, cred doar ca e o stare mai mult de automultumire despre care mai sus spuneai. Dar daca cineva a descoperito, sa ne dea si noua reteta :)

Prenume *:
Email *:
Cod *: