Principală » 2013 » Iulie » 14 » Biodiversitatea trebuie protejată
11:01 AM
Biodiversitatea trebuie protejată

    Natura este singura carte în care fiecare filă păstrează câte un  adevăr   !  (Goethe)                                                                                                                                                            

    România mai este denumită  şi "Grădina Maicii Domnului" şi nu întâmplător se întâmplă acest lucru, autorul acestei remarci făcea referire la biodifersitatea, frumuseţea şi sublimul natural în care este poziţionată România. Schimbările climatice bruşte din ultimii ani, sunt datorate exclusiv relaţiei omului cu natura.

     În acest context iniţiativa "Blogaliniţiative" şi Fundaţia Centrul Naţional pentru Dezvoltare Durabilă constituie un  pas mic dar poate cu relevanţă mare în conștientizare privind importanța biodiversității prin reţeaua Natura 2000 

   Astăzi am ales să fac referire la zona Topliţa-Scaunul Rotund Borsec şi o fac din două motive, primul ca este una dintre zonele promovate de Natura 2000, şi al doilea sunt născut şi mi-am petrecut copilăria în zona respectivă.


       În site-ul menţionat anterior se găseşte o prezentare generală a bogaţiilor  solului şi subsolului. Eu o să fac referire la locuri care nu au fost menţionate în materiale. Zona Topliţa -Borsec este bogată  în metale rare cum ar fi zăcăminte de molibden, uraniu, aici menţionez localitatiile Jolotca, Corbu, Bilbor. Din  anii 1960 în zonă s-au efectuat ample lucrări de prospecţiuni şi explorări geologice cu investiţii enorme  chiar şi pentru zilele noastre. Premergător anului 1989, zonele de explorare menţionate intrau în stadiul de exploatare. Dar cum s-a întâmplat în toată societatea româneascaă s-au evaporat banii. Conservarea acestor unităţi s-a făcut  de" mântuială " în zonă fiind pericol de radiaţii. Deasemenea sutele de mii de hectare de pădure dispărute din zonă,  poartă amprenta politicienilor care se regăsesc în topul bogaţiilor României. 

Natura este totul, demersul http://infonatura2000.cndd.ro/ este o prezentare profesională a locurilor şi zonelor naturale, dar şi un indemn la respectarea şi protejarea mediului înconjurător.                                                                                                            

Vizualizări: 633 | Adăugat de: ioan25 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 1
1  
Datorita acestei campanii, recunosc ca am descoperit o groaza de locuri pur si simplu fantastice despre care nu aveam nicio idee. Si sunt langa noi, in Romania.

Prenume *:
Email *:
Cod *: